Άρθρα μηνός Δεκεμβρίου 2009

Εξελίξεις στη χειρουργική θεραπεία της παχυσαρκίας.

Γράφτηκε στις 1 Δεκεμβρίου 2009 Συγγραφέας: Γεώργιος ΣκρέκαςΚλείσιμοΙατρός: skrekasskrekas Όνομα: Γεώργιος Σκρέκας
Email: info@skrekas.net
Site: http://www.skrekas.net
Βιογραφικό: Γενικός Χειρουργός ISS,IASMEN,EAES Λαπαροενδοσκόπος Δ/ντης Χειρουργικής μονάδας Παχυσαρκίας Νοσοκομείου ΙΑΣΩ GENERAL Κηφισίας 48-50, Αμπελόκηποι, 11526, Αθήνα Τηλ.:210 7484185-8 6944 599 592 Κύπρος: Λεωφ. Στροβόλου 176, Λευκωσία 2048, Τηλ.: 22319101Όλες οι δημοσιεύσεις του/της ιατρού στο Ιάτωρ (2)

Έχοντας ήδη προσβάλλει πάνω από ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους στον πλανήτη, η παχυσαρκία θεωρείται ως η πλέον διαδεδομένη πάθηση του 21ου αιώνα. Αν και από πλευράς αιτιολογίας η παχυσαρκία εμφανίζεται σαν μια πολύπλοκη και πολυπαραγοντική παθολογική κατάσταση στην εκδήλωση της οποίας συμβάλλουν κληρονομικότητα, μεταβολισμός αλλά και ένα πλέγμα ψυχολογικών και κοινωνικο-οικονομικών παραγόντων, η αληθεια είναι ότι η παχυσαρκία είναι κατ’ εξοχή πάθηση της ευημερίας και της υπερκατανάλωσης. Ο σύγχρονος τρόπο διαβίωσης ευνοεί την παχυσαρκία, λόγω: Διαβάστε περισσότερα »

Καταχωρήθηκε υπο: Λαπαροσκόπηση, Παχυσαρκίας, Υγεία & Ομορφιά, Χειρουργικά Άρθρα

<!– –>

Λαπαροσκόπηση χωρίς τομές, μόνο μέσω ομφαλού!

Γράφτηκε στις 1 Δεκεμβρίου 2009 Συγγραφέας: Στέφανος ΧανδακάςΚλείσιμοΙατρός: xandakasxandakas Όνομα: Στέφανος Χανδακάς
Email: doctor@woman.com.gr
Site: http://www.iator.gr/xandakas
Βιογραφικό: Μαιευτήρας – Γυναικολόγος Επιμελητής Μαιευτικής Γυναικολογίας Princess Royal University Hospital, London Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών ε.Λέκτορας Imperial College London Βας.Σοφίας 121 11524,Αθήνα Τηλ.:210 6436 258 Fax :210 6437 043 Κιν.:6974 442000Όλες οι δημοσιεύσεις του/της ιατρού στο Ιάτωρ (2)

tomes2tomes1Η λαπαροσκοπική χειρουργική αποτελούσε τη μεγαλύτερη εξέλιξη της χειρουργικής επιστήμης τα τελευταία 50 χρόνια. Η καθιέρωση της τη δεκαετία του ’90 και σταδιακή πραγματοποίηση όλων πλέον των χειρουργικών επεμβάσεων μέσω της λαπαροσκοπικής τεχνικής έδωσε νέα πνοή στις χειρουργικές τεχνικές και παράλληλα τη δυνατότητα στους ασθενείς να μπορούν να αντιμετωπίσουν με ελάχιστο πόνο και γρήγορη επιστροφή στην εργασία τους όλες τους τις απαιτούμενες χειρουργικές επεμβάσεις .
Ξεκίνησε με απλές επεμβάσεις γενικής χειρουργικής όπως σκωληκοειδεκτομή ,χολή κοκ και εξελίχθηκε πλέον σε όλες τις χειρουργικές επεμβάσεις περιλαμβανομενης και της γυναικολογίας όπως αφαίρεση κυστών ,ενδομητρίωσης , ινομυωμάτων Διαβάστε περισσότερα »

Καταχωρήθηκε υπο: Γυναίκα, Λαπαροσκόπηση, Μαιευτικά – Γυν/γικά, Χειρουργικά Άρθρα

<!– –>

Άσκηση σε ασθενείς με χρόνια αναπνευστικά προβλήματα.

Γράφτηκε στις 1 Δεκεμβρίου 2009 Συγγραφέας: Δημήτριος ΡηγόπουλοςΚλείσιμοΙατρός: rigopoulosrigopoulos Όνομα: Δημήτριος Ρηγόπουλος
Email: dr.rigopoulos@gmail.com
Site: http://www.iator.gr/rigopoulos
Βιογραφικό: Ειδικός Παθολόγος Διευθυντής τμήματος επειγόντων περιστατικών 401 ΓΣΝΑ & Κέντρου Άμεσης Βοήθειας Στρατού Λ.Κηφισίας 30, 11526, Αμπελόκηποι,Αθήνα Τηλ.:210 77 00 211 Κιν.: 6978 543 035Όλες οι δημοσιεύσεις του/της ιατρού στο Ιάτωρ (3)

Το να προσδιορίσουμε την ένταση της άσκησης σε ασθενείς με χρόνια αναπνευστικά προβλήματα είναι πολύ δύσκολο. Η μικρή ένταση άσκησης δεν βελτιώνει την ικανότητα των πνευμόνων, ενώ η μεγάλης έντασης άσκηση αναπαράγει τα συμπτώματα και επιδεινώνει την αναπνευστική ανεπάρκεια.
Τα συμπτώματα και τα σημάδια που παρατηρούμε στον ασθενή είναι οι κριτές της τελικής έντασης που υποβάλλουμε στο τέλος τον ασθενή. Η δύσπνοια, ο βήχας, η παραγωγή φλέγματος Διαβάστε περισσότερα »

Καταχωρήθηκε υπο: Παθολογικά Άρθρα, Πνευμονολογικά

<!– –>

Εκχύλισμα κάκτου μειώνει το σάκχαρο στο αίμα

Γράφτηκε στις 1 Δεκεμβρίου 2009 Συγγραφέας: iator ΚλείσιμοΙατρός: iatoriator Όνομα: iator
Email: kstavrino@iator.gr
Site: www.iator
Βιογραφικό: Ιάτωρ «ο γιατρός, θεραπευτής» στην Αρχαία Ελληνική γλώσσα.Όλες οι δημοσιεύσεις του/της ιατρού στο Ιάτωρ (99)

Δελτίο Τύπου
Ερευνητές του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Hadassah, στην Ιερουσαλήμ, ανακάλυψαν ότι το εκχύλισμα Hoodia Parfivora μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και περιορίζει τα συμπτώματα μεταβολικού συνδρόμου σε ασθενείς με λιπώδες ήπαρ. Η πρωτοποριακή ανακάλυψη έγκειται στο γεγονός πως το εκχύλισμα του κάκτου Hoodia Parfivora μειώνει δραστικά την ποσότητα του λίπους στο ήπαρ. Είναι η πρώτη φορά που οι ιατρικοί επιστήμονες καταπολεμούν το λιπώδες ήπαρ με φυσικά μέσα, χωρίς όμως να εκμεταλλεύονται τις κατασταλτικές για την όρεξη ιδιότητες του συγκεκριμένου φυτού. Διαβάστε περισσότερα »

Καταχωρήθηκε υπο: Iατρικά Νέα

<!– –>

Επιδιδυμίτιδα

Γράφτηκε στις 1 Δεκεμβρίου 2009 Συγγραφέας: Ελληνική Ουρολογική ΕταιρείαΚλείσιμοΙατρός: ourologiki elladosourologiki ellados Όνομα: Ελληνική Ουρολογική Εταιρεία
Email: info@iator.gr
Site: http://www.huanet.gr
Βιογραφικό: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Ε.Ο.Ε. Ραβινέ 23, 11521 ΑΘΗΝΑ Tηλέφωνο : 2107223126 Fax : 2107245959Όλες οι δημοσιεύσεις του/της ιατρού στο Ιάτωρ (1)

Οξεία επιδιδυμίτιδα είναι ένα κλινικό σύνδρομο που χαρακτηρίζεται από οξύ πόνο στο όσχεο, οίδημα και μερικές φορές πυρετό. Η συστροφή του όρχεως με την οποία κλινικά συγχέεται, είναι πιο συχνή σαν αιτία οξέος οσχεϊκού πόνου σε νέους άνδρες και αγόρια και συνήθως δεν προϋπάρχουν ενδείξεις ουρολοίμωξης ή ουρηθρίτιδας.kouros Η χρονία επιδιδυμίτιδα χαρακτηρίζεται από σκληρία της επιδιδυμίδας και χρόνιο πόνο χωρίς οίδημα.
Αιτιολογία
Στην προσχολική ηλικία η οξεία επιδιδυμίτιδα οφείλεται συχνά στη ψευδομονάδα και συνήθως συνυπάρχουν ανατομικές ή νευρολογικές ανωμαλίες του ουροποιητικού σωλήνα. Στους άνδρες μεγαλύτερους των 35 ετών τα συνηθέστερα αίτια είναι οι σεξουαλικά μεταδιδόμενοι μικροοργανισμοί (π.χ. Neisseria gonorrrhoeae, Chlamydia trachomatis). Διαβάστε περισσότερα »

Καταχωρήθηκε υπο: Ουρολογικά Άρθρα, Υγεία & Ασφάλεια

<!– –>

Botox

Γράφτηκε στις 1 Δεκεμβρίου 2009 Συγγραφείς: Γρηγόρης ΓεωργιάδηςΚλείσιμοΙατρός: georgiadisgeorgiadis Όνομα: Γρηγόρης Γεωργιάδης
Email: gr.georgiadis@gmail.com
Site: http://www.iator.gr/georgiadis
Βιογραφικό: Πλαστικός Χειρουργός Μητροπόλεως 119 ΤΚ :54622 – Θεσσαλονίκη – Ελλάδα τηλ.: 2310 257500 http://www.synergy.com.grΌλες οι δημοσιεύσεις του/της ιατρού στο Ιάτωρ (1) και Ανέστης ΙσαακίδηςΚλείσιμοΙατρός: isaakidisisaakidis Όνομα: Ανέστης Ισαακίδης
Email: gr.georgiadis@gmail.com
Site: http://www.iator.gr/isaakidis
Βιογραφικό: Πλαστικός Χειρουργός Μητροπόλεως 119 ΤΚ :54622 – Θεσσαλονίκη – Ελλάδα τηλ.: 2310 257500 http://www.synergy.com.grΌλες οι δημοσιεύσεις του/της ιατρού στο Ιάτωρ (1)

Η βουτιλινική τοξίνη, γνωστή με το εμπορικό όνομα Botox, είναι μια πολύ δημοφιλής μη χειρουργική κοσμητική επέμβαση που αποσκοπεί στην παροδική αποδυνάμωση συγκεκριμένων μυών του προσώπου ή του τραχήλου, που είναι υπεύθυνοι για τη δημιουργία των «δυναμικών» ρυτίδων ή ρυτίδων της έκφρασης. Ο μηχανισμός δράσης της βουτιλινικής τοξίνης είναι το μπλοκάρισμα της αγωγής των νευρικών ερεθισμάτων στους μυς στους οποίους γίνεται η έγχυση.
Συνηθέστερες περιοχές εφαρμογής είναι οι ρυτίδες στο έξω πλάγιο των ματιών (το γνωστό ως «πόδι της χήνας»), οι ρυτίδες μεταξύ των φρυδιών (ρυτίδες του μεσοφρύου), καθώς και οι ρυτίδες του μετώπου και του λαιμού. Διαβάστε περισσότερα »

Καταχωρήθηκε υπο: Γυναίκα, Πλαστική Χειρουργική, Υγεία & Ομορφιά

<!– –>

Νέες οδηγίες για την υπέρταση

Γράφτηκε στις 1 Δεκεμβρίου 2009 Συγγραφέας: Νεκταρία ΚαρακώσταΚλείσιμοΙατρός: karakostakarakosta Όνομα: Νεκταρία Καρακώστα
Email: info@iator.gr
Site:
Βιογραφικό: Δημοσιογραφός ΥγείαςΌλες οι δημοσιεύσεις του/της ιατρού στο Ιάτωρ (4)

Πιο επιθετική θεραπεία και χαμηλότερους στόχους στις τιμές της αρτηριακής πίεσης (130/80 mm Hg) προτείνουν οι αναθεωρημένες Ευρωπαϊκές Κατευθυντήριες Οδηγίες για την διαχείριση της υπέρτασης, μιας νόσου που αφορά περίπου το 20-25% του γενικού πληθυσμού.
Οι νέες οδηγίες, που παρουσιάστηκαν πρόσφατα από τον κ. Ανδρέα Πιτταρά, Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Υπέρτασης και Καρδιαγγειακής Προστασίας (ΕΕΥΚΠ), τονίζουν τη σημασία του συνολικού καρδιαγγειακού κινδύνου στη διαχείριση της νόσου, λαμβάνοντας υπ’ όψη ότι το 80% περίπου των υπερτασικών παρουσιάζει και άλλους παράγοντες κινδύνου (κάπνισμα, διαβήτη, υπερλιπιδαιμία, παχυσαρκία, μεταβολικό σύνδρομο). Διαβάστε περισσότερα »

Καταχωρήθηκε υπο: Καρδιολογικά, Υπέρταση

<!– –>

ΑIDS

Γράφτηκε στις 1 Δεκεμβρίου 2009 Συγγραφέας: Υπουργείο ΥγείαςΚλείσιμοΙατρός: ygeiasygeias Όνομα: Υπουργείο Υγείας
Email: info@iator.gr
Site:
Βιογραφικό: Όλες οι δημοσιεύσεις του/της ιατρού στο Ιάτωρ (18)

Το AIDS ή το σύνδρομο της επίκτητης ανοσοανεπάρκειας είναι χρόνια λοίμωξη που προκαλείται από τον ιό HIV. Ο ιός καταστρέφει σταδιακά το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού με αποτέλεσμα να μειώνει την ανοσία σε άλλες λοιμώξεις και στους καρκίνους. Τα πρώτα κρούσματα AIDS αναγνωρίστηκαν στις ΗΠΑ το 1981.

Με ποιους τρόπους μεταδίδεται;

Το AIDS μεταδίδεται μέσω:
• του αίματος (χρήση βελόνας, μετάγγιση)
• του σπέρματος (σεξουαλική επαφή)
• των κολπικών εκκρίσεων (σεξουαλική επαφή)
• του σάλιου (η μετάδοση μέσω του σάλιου είναι εξαιρετικά σπάνια)
• του μητρικού γάλακτος (θηλασμός)
Πόσος χρόνος χρειάζεται για να εμφανιστούν τα συμπτώματα του ιού; Διαβάστε περισσότερα »

Καταχωρήθηκε υπο: HIV I HIV II, Λοιμωξιολογικά, Παγκόσμια Ημέρα AIDS

<!– –>

Καλοήθης Υπερπλασία του Προστάτη

Γράφτηκε στις 1 Δεκεμβρίου 2009 Συγγραφέας: Ουρολογική Κλινική Νοσοκομείου Πατρών Αγ. ΑνδρέαςΚλείσιμοΙατρός: ourologiki Ag.Andreasourologiki Ag.Andreas Όνομα: Ουρολογική Κλινική Νοσοκομείου Πατρών Αγ. Ανδρέας
Email: info@iator.gr
Site: http://www.andrology-patras.gr/
Βιογραφικό: Ουρολογική κλινική Ανδρολογικό τμήμα Γενικό Νοσ/μειο Πατρών «Αγ. Ανδρέας» http://www.andrology-patras.gr/Όλες οι δημοσιεύσεις του/της ιατρού στο Ιάτωρ (1)

Τι είναι ο προστάτης;
Ο προστάτης είναι ένας αδένας που έχει μέγεθος όσο ένα κάστανο και βρίσκεται ακριβώς κάτω από την ανδρική ουροδόχο κύστη. Περιβάλλει την ουρήθρα, δια μέσου της οποίας αποβάλλονται τα ούρα. Η κύρια λειτουργία του προστάτη είναι να εκκρίνει ένα ειδικό υγρό, το προστατικό υγρό που μαζί με τα σπερματοζωάρια και το υγρό των σπερματοδόχων κύστεων εξέρχεται διαμέσου της ουρήθρας σαν σπέρμα, κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής.
Τι είναι η καλοήθης υπερπλασία του προστάτη; Διαβάστε περισσότερα »

Καταχωρήθηκε υπο: Ουρολογικά Άρθρα

<!– –>

ΚΛΩΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΘΗΛΑΣΤΙΚΩΝ Η (ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ) ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

Γράφτηκε στις 1 Δεκεμβρίου 2009 Συγγραφέας: Δανιήλ ΣάπικαςΚλείσιμοΙατρός: sapikassapikas Όνομα: Δανιήλ Σάπικας
Email: daniel@sapikas.gr
Site: http://www.iator.gr/sapikasdisanexia
Βιογραφικό: ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ ΠΤΥΧ. ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ & ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ http://www.sapikas.gr Ιατρείο: Ν.Νικηφορίδη 38-40 Βύρωνας Τηλ.: 210 7645 781 Κιν..: 6977 285766 Τηλ. 210 e-mail : sapikas_md@hol.gr info@iator.gr έχεται Καθημερινά 10π.μ. έως 13 μ.μ. Δε-Τε-Πα 6-8,30 μ.μ.Όλες οι δημοσιεύσεις του/της ιατρού στο Ιάτωρ (7)

Η κλωνοποίηση αποτελεί το τελευταίο σύγχρονο επίτευγμα της μοριακής και Βιοτεχνολογικής επιστήμης, στο θέμα της αναπαραγωγής των έμβιων όντων.
Στις 27 Φεβρουαρίου 1998, ανακοινώθηκε η συγκλονιστική είδηση της γέννησης της Dolly, πρόβατου ηλικίας 6 μηνών τότε, στο Ινστιτούτο Rostin του Εδιμβούργου της Σκωτίας.
Το DNA της νέας προβατίνας την κάνει 8,5 ετών σήμερα, αφού το DNA του κυττάρου ήταν προβατίνας 6 ετών. Το πρωτόπλασμα με τα μιτοχόνδρια και το DNA αντιστοιχούν στην χρονολογική ηλικία της, που είναι 42 μηνών σήμερα. Διαβάστε περισσότερα »

Καταχωρήθηκε υπο: Γενικής Ιατρικής, Γεννετική, Ιατρικά Νέα

<!– –>

Τροφή και νοητική απόδοση

Γράφτηκε στις 1 Δεκεμβρίου 2009 Συγγραφέας: Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Πληροφόρησης για τα ΤρόφιμαΚλείσιμοΙατρός: eurofoodeurofood Όνομα: Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Πληροφόρησης για τα Τρόφιμα
Email: info@iator.gr
Site: http://www.eufic.org
Βιογραφικό: Όλες οι δημοσιεύσεις του/της ιατρού στο Ιάτωρ (7)

Είτε έχετε προορισμό τη σχολική αίθουσα ή την αίθουσα συμβουλίων είτε απλά θέλετε το μυαλό σας να είναι σε άριστη κατάσταση, το πρωινό είναι απαραίτητο. Τα πιο αξιόπιστα δεδομένα σήμερα υποδεικνύουν ότι η κατανάλωση πρωινού επηρεάζει rokasalataτις διαδικασίες που λαμβάνουν χώρα κατά τη δημιουργία και την ανάκληση της μνήμης και κατά τον χειρισμό σύνθετων απαιτητικών πληροφοριών.
Επιστημονικές έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί σε παιδιά αποκάλυψαν ότι η παράλειψη του πρώτου γεύματος της ημέρας οδήγησε τα παιδιά αυτά σε περισσότερα λάθη σε τεστ που απαιτούσαν την επίλυση προβλημάτων, Διαβάστε περισσότερα »

Καταχωρήθηκε υπο: Δίαιτα, Τροφές, Υγεία & Διατροφή

<!– –>

Οστεοπόρωση

Γράφτηκε στις 20 Νοεμβρίου 2009 Συγγραφέας: Δημοσθένης ΠερτσεμλίδηςΚλείσιμοΙατρός: pertsemlidispertsemlidis Όνομα: Δημοσθένης Περτσεμλίδης
Email: info@iator.gr
Site: http://www.iator.gr/pertsemlidis
Βιογραφικό: Eυτυχίδου 44, Παγκράτι 116 34 – Aθηνα website:www.pertsemlidis.gr Email: info@pertsemlidis.gr Tηλ: 210 7519000Όλες οι δημοσιεύσεις του/της ιατρού στο Ιάτωρ (5)

Τι είναι οστεοπόρωση;
Είναι μια νόσος που χαρακτηρίζεται από προοδευτική απώλεια της οστικής μάζας του σκελετού, η οποία έχει σαν αποτέλεσμα τα οστά να γίνονται λιγότερο ανθεκτικά και επομένως περισσότερο εύθραυστα. Άρα γίνεται ευκολότερη η πρόκληση καταγμάτων κάτι που βέβαια έχει σαν επακόλουθα, πόνους, παραμορφώσεις , απώλεια της κινητικότητας, ανικανότητα κ.λ.π.phto0058

Σε προχωρημένη οστεοπόρωση τα κατάγματα γίνονται χωρίς να εξασκηθεί στα οστά σχεδόν καθόλου δύναμη (αυτόματα κατάγματα)

Το οστό είναι ζωντανός ιστός Διαβάστε περισσότερα »

Καταχωρήθηκε υπο: Ορθοπαιδικά Άρθρα

<!– –>

ΠΟΛΥΠΟΔΕΣ ΠΑΧΕOΣ ΕΝΤΕΡΟΥ: ΑΝΩΔΥΝΗ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΜΕ ΚΟΛΟΝΟΣΚΟΠΗΣΗ

Γράφτηκε στις 20 Νοεμβρίου 2009 Συγγραφέας: Αναστάσιος ΡούσσοςΚλείσιμοΙατρός: rousosrousos Όνομα: Αναστάσιος Ρούσσος
Email: anastasios.roussos@yahoo.com
Site: http://www.iator.gr/rousos
Βιογραφικό: Γαστρεντερολόγος – Ηπατολόγος Διδάκτωρ Msc.Ιατρικής Σχολής Παν/μιου Αθηνών Λ.Βουλιαγμένης 206 & Έλλης 6 Σταθμός ΜΕΤΡΟ Δάφνης Τηλ.:210 97 57 720 κινητό: 6937 66 1245 Δέχεται: Δευτέρα-Τετάρτη-Πέμπτη 5-8 μ.μ. Κατόπιν ΡαντεβούΌλες οι δημοσιεύσεις του/της ιατρού στο Ιάτωρ (8)

Ο καρκίνος του παχέoς εντέρου αποτελεί ένα σημαντικό υγειονομικό πρόβλημα στις δυτικές κοινωνίες. Σήμερα πιστεύεται ότι κάθε άνθρωπος έχει 6 % πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του παχεoς εντέρου στη διάρκεια της ζωής του.