ΑΥΞΗΤΙΚΗ ΣΤΗΘΟΥΣ

Γράφτηκε στις 20 Ιουνίου 2009 Συγγραφέας: Ανδρέας ΙωαννίδηςΚλείσιμοΙατρός: ioanidisioanidis Όνομα: Ανδρέας Ιωαννίδης
Email: info@advancedaesthetics.gr
Site: http://www.advancedaesthetics.gr
Βιογραφικό: Πλαστική Χειρουργική, Αισθητική και Επαννορθωτική Χειρουργική Υποεξειδίκευση: Περιοφθάλμια Χειρουργική, Αισθητική Χειρουργική, Ογκολογία, Χειρουργική γεννητικής χώρας. Μέλος Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικών Χειρουγών ,Ευρωπαϊκής E.S.P.S. και Παγκόσμιας Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής I.S.P.S. Μέλος Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Άκρας ΧειρόςΌλες οι δημοσιεύσεις του/της ιατρού στο Ιάτωρ (3)

Οι μαστοί οι οποίοι αποτελούν τον μεγαλύτερο εξωκρινή αδένα του δέρματος θεωρήθηκαν αναπόσπαστο μέρος του γυναικείου κάλλους . Η τέχνη σε όλες τις εποχές , αναζήτησε και ύμνησε το κάλλος και το θεώρησε θείο δώρο . Τόσο η κλασική όσο και η σύγχρονη τέχνη θεώρησε τους μαστούς σαν τα πιό σπουδαία εκφραστικά στοιχεία του γυναικείου κάλλους με κλασικό πρότυπο την Αφροδίτη .Οι ποιητές τους ύμνησαν , οι ζωγράφοι τους αποθανάτισαν και οι γλύπτες τους σμίλεψαν στο μάρμαρο και στην πέτρα .
Όπως καταλαβαίνει κανείς το σχήμα , το μέγεθος και η σφριγιλότητα του μαστού , στοιχεία που συνδιαστήκαν με την γυναικεία ομορφία Διαβάστε περισσότερα »

Καταχωρήθηκε υπο: Αυξητική Στήθους, Πλαστική Χειρουργική, Υγεία & Ομορφιά

<!– –>

Η λαθεµένη αντίληψη του χώρου στην ανθρώπινη αµβλυωπία µπορεί να προέρχεται από το σηµείο επεξεργασίας της όρασης στον εγκεφαλικό φλοιό.

Γράφτηκε στις 20 Ιουνίου 2009 Συγγραφέας: Αναστάσιος-Ιωάννης ΚανελόπουλοςΚλείσιμοΙατρός: kanelopouloskanelopoulos Όνομα: Αναστάσιος-Ιωάννης Κανελόπουλος
Email: info@laservision.gr
Site: http://WWW.laservision.gr
Βιογραφικό: Χειρουργος-Οφθαλµιατρος , Αναπληρωτής καθηγητής Μεταµοσχεύσεων κερατοειδούς και Διαθλαστικής χειρουργικής στο Παν/µιο της Νέας Υόρκης.Όλες οι δημοσιεύσεις του/της ιατρού στο Ιάτωρ (9)

Ένα από τα πιο σηµαντικά προβλήµατα που µπορεί να παρουσιάσουν τα παιδιά της προσχολικής και
πρώτης σχολικής ηλικίας είναι η αµβλυωπία ή το λεγόµενο «τεµπέλικο» µάτι.
Η αµβλυωπία είναι µία αναπτυξιακή διαταραχή της οπτικής αντίληψης του χώρου. Υπάρχουν
ενδείξεις που υποδεικνύουν ότι µερικοί αµβλύωπες δεν αντιλαµβάνονται σωστά τη δοµή του χώρου
όταν βλέπουν µε το µάτι που έχει επηρεαστεί. Αυτό µπορεί να έχει επιπτώσεις σε πολλά σπορ, στις
σπουδές αλλά και στην καθηµερινή ζωή. Διαβάστε περισσότερα »

Καταχωρήθηκε υπο: Οφθαλμολογικά

<!– –>

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΥΩΡΩΝ ΠΤΗΣΕΩΝ

Γράφτηκε στις 20 Ιουνίου 2009 Συγγραφέας: Θεόδωρος ΤσιάκοςΚλείσιμοΙατρός: tsiakostsiakos Όνομα: Θεόδωρος Τσιάκος
Email: info@iator.gr
Site: http://www.iator.gr/tsiakos
Βιογραφικό: Διδακτωρ Ιατρικης Παν/μιων Βιεννης Ειδικος Παθολογος-Λοιμωξιολογος Diploma of Tropical Medicine and Hygiene DTM&H London, U.K. Kαθηγητης Μεταπτυχιακου Προγραμματος Σπουδων Παν/μιου Αθηνων Διευθυντης Λοιμωξιολογικου Τμηματος Κεντρικης Κλινικης Αθηνων, Κολωνακι Τηλ κλινικης : 210 3674000, Fax : 210 3605110 Τηλ /Fax ιατρεiου : 22940 22142 Κινητο : 6934553096Όλες οι δημοσιεύσεις του/της ιατρού στο Ιάτωρ (3)

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΥΩΡΩΝ ΠΤΗΣΕΩΝ

Επιστημονική κοινότητα και αεροπορικές εταιρείες βρίσκονται τα τελευταία χρόνια αντιμέτωπες με τα αυξανόμενα περιστατικά της εν τω βάθει φλεβοθρόμβωσης σε επιβάτες πολύωρων πτήσεων.
Τι ονομάζουμε “σύνδρομο της οικονομικής θέσης”
Η μεγάλη συχνότητα εν τω βάθει φλεβοθρόμβωσης στους επιβάτες της
οικονομικής θέσης είχε αποτέλεσμα να ονομαστεί το φαινόμενο αυτό “σύνδρομο της οικονομικής θέσης”. Ωστόσο, επισταμένες έρευνες με αντικείμενο τις συνθήκες που επικρατούν εν ώρα πτήσης Διαβάστε περισσότερα »

Καταχωρήθηκε υπο: Αγγειοχειρουργικά, Γενική Ενημέρωση, Υγεία & Ασφάλεια

Λοιμωξεις και μεγαλοι μουσουργοι

Γράφτηκε στις 10 Ιουνίου 2009 Συγγραφέας: Θεόδωρος ΤσιάκοςΚλείσιμοΙατρός: tsiakostsiakos Όνομα: Θεόδωρος Τσιάκος
Email: info@iator.gr
Site: http://www.iator.gr/tsiakos
Βιογραφικό: Διδακτωρ Ιατρικης Παν/μιων Βιεννης Ειδικος Παθολογος-Λοιμωξιολογος Diploma of Tropical Medicine and Hygiene DTM&H London, U.K. Kαθηγητης Μεταπτυχιακου Προγραμματος Σπουδων Παν/μιου Αθηνων Διευθυντης Λοιμωξιολογικου Τμηματος Κεντρικης Κλινικης Αθηνων, Κολωνακι Τηλ κλινικης : 210 3674000, Fax : 210 3605110 Τηλ /Fax ιατρεiου : 22940 22142 Κινητο : 6934553096Όλες οι δημοσιεύσεις του/της ιατρού στο Ιάτωρ (2)
| Επεξεργασία

Τα λοιμώδη νοσήματα αποτελούσαν μία από τις μεγαλύτερες αιτίες θνητότητας προ της εισαγωγής της αντιμικροβιακής χημειοθεραπείας.

Μορφές της Ιστορίας, της Τέχνης, των Επιστημών, όπως και εκατομμύρια άλλων ατόμων πέθαναν, πολλοί σε νεαρή ηλικία, από λοιμώξεις ιάσιμες στι μερες μας

Απο μια ανασκοπηση των βιογραφίων των μεγάλων μουσουργών , διαπιστωσαμε προγματι , οτι οι λοιμωξεις ηταν τις περισσοτερες φορες η αιτια θανατου.. Διαβάστε περισσότερα »

Καταχωρήθηκε υπο: Λοιμωξιολογικά, Παθολογικά Άρθρα, Υγεία & Τέχνη

<!– –>

Ολική Αρθροπλαστική Ισχίου

Γράφτηκε στις 10 Ιουνίου 2009 Συγγραφέας: Δημοσθένης ΠερτσεμλίδηςΚλείσιμοΙατρός: pertsemlidispertsemlidis Όνομα: Δημοσθένης Περτσεμλίδης
Email: info@iator.gr
Site: http://iator/pertsemlidis
Βιογραφικό: Eυτυχίδου 44, Παγκράτι 116 34 – Aθηνα website:www.pertsemlidis.gr Email: info@pertsemlidis.gr Tηλ: 210 7519000Όλες οι δημοσιεύσεις του/της ιατρού στο Ιάτωρ (3)
| Επεξεργασία

Το ισχίο είναι μια από τις μεγαλύτερες αρθρώσεις του σώματος. Αποτελείται από δύο μέρη: ένα σφαιροειδές (την κεφαλή) και ένα κοίλο (την κοτύλη). Με την πάροδο του χρόνου, ο χόνδρος, δηλ. η γυαλιστερή επιφάνεια που καλύπτει τα κόκαλα, φθείρεται. Σκοπός της Ολικής Αρθροπλαστικής του ισχίου, είναι η αντικατάσταση του χόνδρου με μεταλλικές επιφάνειες μεγάλης αντοχής και χαμηλής τριβής, ώστε να αποκατασταθεί η ανώδυνη κίνηση της άρθρωσης.

Η φθορά του χόνδρου ονομάζεται αρθρίτιδα. Διαβάστε περισσότερα »

Καταχωρήθηκε υπο: Αθλητιατρικά, Ορθοπαιδικά Άρθρα

<!– –>

Παιχνίδια στο νερό και ασφάλεια

Γράφτηκε στις 10 Ιουνίου 2009 Συγγραφέας: Ελληνική Παιδιατρική ΕταιρείαΚλείσιμοΙατρός: paidiatrikipaidiatriki Όνομα: Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία
Email: info@iator.gr
Site: http://www.e-child.gr
Βιογραφικό: Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία info@e-child.gr http://www.e-child.grΌλες οι δημοσιεύσεις του/της ιατρού στο Ιάτωρ (3)
| Επεξεργασία

Όσο πλησιάζει το καλοκαίρι, είναι φυσικό τα παιδιά να παίζουν και να βρίσκονται κοντά στο νερό και στη θάλασσα. Ωστόσο, οι γονείς είναι σημαντικό να είναι σε εγρήγορση, καθώς 3 δευτερόλεπτα αρκούν για να πνιγεί ένα παιδί.

Ο πνιγμός εξακολουθεί να αποτελεί το δεύτερο κύριο αίτιο θανάτου από ατύχημα στα παιδιά, ενώ συνήθως εκείνα που πνίγονται είναι κάτω των 5 ετών. Σύμφωνα με τις στατιστικές, σε κάθε 4 παιδιά που έχουν κινδυνεύσει να πνιγούν, το ένα πνίγεται. Διαβάστε περισσότερα »

Καταχωρήθηκε υπο: Παιδί, Υγεία & Ασφάλεια

<!– –>

Διακοπή καπνίσματος: εξελίξεις και προοπτικές

Γράφτηκε στις 10 Ιουνίου 2009 Συγγραφέας: Αθηνά ΣτεφανάτουΚλείσιμοΙατρός: stefanatoystefanatoy Όνομα: Αθηνά Στεφανάτου
Email: info@iator.gr
Site:
Βιογραφικό: Κλινική ψυχολόγος Ζωσίμου 10 Λ.Αλεξάνδρας Αθήνα 114 72 Τηλ. 210 6446896 6932 802666 astefana@otenet.gr http://athenastefanatou.blogspot.comΌλες οι δημοσιεύσεις του/της ιατρού στο Ιάτωρ (5)
| Επεξεργασία

Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε μια αυξημένη συνειδητοποίηση ότι το ‘κάπνισμα βλάπτει σοβαρά την υγεία’. Είναι επόμενο, λοιπόν, να αυξηθούν και οι προσπάθειες ή, καλύτερα, οι μέθοδοι διακοπής του καπνίσματος. Πολλές και διαφορετικές ‘θεραπείες’ έχουν προταθεί. Αν επιχειρούσαμε να τις οργανώσουμε σε κατηγορίες θα καταλήγαμε σε δύο βασικά σχήματα: τις υποστηρικτικές, μέσω συμβουλευτικής, και τις φαρμακευτικές, μέσω σκευασμάτων όπως υποκατάστατα νικοτίνης ή αμιγώς φαρμακευτικά σκευάσματα. Οι υποστηρικτικές μέθοδοι έχουν σαν σκοπό την αλλαγή στον τρόπο σκέψης, την οικοδόμηση μηχανισμών άμυνας στο άγχος και την πίεση της καθημερινότητας, ώστε το άτομο να μπορεί να ελέγξει την εξάρτηση από το τσιγάρο, και την δημιουργία δικτύου – κοινωνικής στήριξης του καπνιστή/στριας. Διαβάστε περισσότερα »

Καταχωρήθηκε υπο: Κάπνισμα, Ψυχολογικά Άρθρα

<!– –>

Υπόφυση

Γράφτηκε στις 10 Ιουνίου 2009 Συγγραφέας: Ελληνικη Ενδοκρινολογική ΕταιρίαΚλείσιμοΙατρός: endocrineendocrine Όνομα: Ελληνικη Ενδοκρινολογική Εταιρία
Email: info@iator.gr
Site:
Βιογραφικό: Όλες οι δημοσιεύσεις του/της ιατρού στο Ιάτωρ (2)
| Επεξεργασία

Η υπόφυση είναι ένας αδένας που κρέμεται από τον εγκέφαλο με έναν μίσχο (σαν τσαμπί) και ο οποίος, επικοινωνώντας με το κεντρικό νευρικό σύστημα, ρυθμίζει τη λειτουργία των υπολοίπων ενδοκρινών αδένων στην περιφέρεια .

Παράγει ορμόνες ζωτικής σημασίας όπως:
1) η Αυξητική ορμόνη με την οποία αφενός αναπτύσσεται σωματικά το παιδί αφετέρου όμως συμμετέχει στην ρύθμιση της λειτουργίας πολλών οργάνων καθώς και στον μεταβολισμό λιπιδίων, γλυκόζης και λευκωμάτων. Διαβάστε περισσότερα »

Καταχωρήθηκε υπο: Ενδοκρινολογικά

<!– –>

Η Ελλάδα σβήνει το τσιγάρο

Γράφτηκε στις 1 Ιουνίου 2009 Συγγραφέας: Υπουργείο ΥγείαςΚλείσιμοΙατρός: ygeiasygeias Όνομα: Υπουργείο Υγείας
Email: info@iator.gr
Site:
Βιογραφικό: Όλες οι δημοσιεύσεις του/της ιατρού στο Ιάτωρ (5)
| Επεξεργασία

Δευτέρα 01 Ιουνίου 2009

Η Ελλάδα σβήνει το τσιγάρο
Η 1η βραδιά διασκέδασης χωρίς καπνό σε κλειστό χώρο
Ένα μήνα πριν από την εφαρμογή του νόμου για την απαγόρευση του
καπνίσματος

Με μεγάλη προσέλευση και χωρίς καθόλου καπνό πραγματοποιήθηκε η πρώτη πανελλήνια βραδιά ψυχαγωγίας χωρίς τσιγάρο σε κλειστό χώρο την Κυριακή 31 Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος, στη μουσική σκηνή Gazarte, με πρωτοβουλία του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους σημαντικοί εκπρόσωποι του πνεύματος, της τέχνης, του αθλητισμού και του επιχειρείν, όπως Διαβάστε περισσότερα »

Καταχωρήθηκε υπο: Δελτίο Τύπου

<!– –>

ΚΑΠΝΙΣΜΑ

Γράφτηκε στις 31 Μαϊου 2009 Συγγραφέας: Βασίλειος ΤσούτσοςΚλείσιμοΙατρός: Τσούτσος Βασίλειοςtsoutsos Όνομα: Βασίλειος Τσούτσος
Email: info@iator.gr
Site: http://www.iator.gr/tsoytsoskapnisma/
Βιογραφικό: Διευθυντής κλινικής Φροντίδας Πολυκλινικής Ολυμπιακού χωριού. Τηλέφωνο Πολυκλινικής: 210 2420024 Κινητό Τηλέφωνο : 697 2310200 email: vtsoutsos@hotmail.com vtsoutsos@aemy.grΌλες οι δημοσιεύσεις του/της ιατρού στο Ιάτωρ (12)
| Επεξεργασία

Αυτοί που δεν κάπνισαν ποτέ, οι πρώην καπνιστές και αυτοί που διέκοψαν το κάπνισμα ( έστω και παροδικά ) έχασαν μικρότερο ποσοστό της αναπνευστικής του λειτουργικότητας στη μετέπειτα ενήλικη ζωή τους, σε σχέση με τους καπνιστές.

Οι ερευνητές συνέλεξαν στοιχεία για τις 250 πιο εμπορικές ταινίες από το 1988 μέχρι το 1997 και αποφάνθηκαν ότι στο 85% αυτών οι ήρωες κάπνιζαν, ενώ στο 28% εμφανιζόταν και συγκεκριμένη μάρκα. Διαβάστε περισσότερα »

Καταχωρήθηκε υπο: Κάπνισμα, Πνευμονολογικά

<!– –>

ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΝΑ ΚΑΠΝΙΖΩ;

Γράφτηκε στις 31 Μαϊου 2009 Συγγραφέας: Βασίλειος ΤσούτσοςΚλείσιμοΙατρός: Τσούτσος Βασίλειοςtsoutsos Όνομα: Βασίλειος Τσούτσος
Email: info@iator.gr
Site: http://www.iator.gr/tsoytsoskapnisma/
Βιογραφικό: Διευθυντής κλινικής Φροντίδας Πολυκλινικής Ολυμπιακού χωριού. Τηλέφωνο Πολυκλινικής: 210 2420024 Κινητό Τηλέφωνο : 697 2310200 email: vtsoutsos@hotmail.com vtsoutsos@aemy.grΌλες οι δημοσιεύσεις του/της ιατρού στο Ιάτωρ (12)
| Επεξεργασία

1.Θα ζήσεις περισσότερο και θα αισθάνεσαι καλύτερα.
2.Μειώνεις τις πιθανότητες καρδιακής προσβολής,εμφράγματος μυοκαρδίου ,καρκίνου,νόσων του αναπνευστικού.
3.Οι άνθρωποι που ζουν μαζί σου θα νοιώθουν καλύτερα.
4.Αν είσαι έγκυος , αυξάνεις τις πιθανότητες να αποκτήσεις υγιές παιδί.
5.Εχεις επιπλέον χρήματα να ξοδέψεις για καλύτερα πράγματα από ό,τι τα τσιγάρα.
6.Θα έχεις καλύτερη όσφρηση και γεύση.
7.Θα αποτελείς άριστο παράδειγμα για τα παιδιά σου.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΟΤΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΩ ΝΑ ΚΟΨΩ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ; Διαβάστε περισσότερα »

Καταχωρήθηκε υπο: Κάπνισμα, Πνευμονολογικά

<!– –>

ΚΟΒΟΝΤΑΣ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ

Γράφτηκε στις 31 Μαϊου 2009 Συγγραφέας: Βασίλειος ΤσούτσοςΚλείσιμοΙατρός: Τσούτσος Βασίλειοςtsoutsos Όνομα: Βασίλειος Τσούτσος
Email: info@iator.gr
Site: http://www.iator.gr/tsoytsoskapnisma/
Βιογραφικό: Διευθυντής κλινικής Φροντίδας Πολυκλινικής Ολυμπιακού χωριού. Τηλέφωνο Πολυκλινικής: 210 2420024 Κινητό Τηλέφωνο : 697 2310200 email: vtsoutsos@hotmail.com vtsoutsos@aemy.grΌλες οι δημοσιεύσεις του/της ιατρού στο Ιάτωρ (12)
| Επεξεργασία

ΣΕ 20 ΛΕΠΤΑ

Η αρτηριακή πίεση και οι σφύξεις επανέρχονται στο φυσιολογικό.
Η θερμοκρασία των άκρων αυξάνεται στο κανονικό.

ΣΕ 8 ΩΡΕΣ

Το μονοξείδιο του άνθρακα στο αίμα μειώνεται στο φυσιολογικό.
Το οξυγόνο αυξάνεται στο φυσιολογικό. Διαβάστε περισσότερα »

Καταχωρήθηκε υπο: Κάπνισμα, Πνευμονολογικά

<!– –>

Ο καπνιστής και το τσιγάρο του

Γράφτηκε στις 30 Μαϊου 2009 Συγγραφέας: Ιωάννης ΧατζημηνάςΚλείσιμοΙατρός: xatziminasxatziminas Όνομα: Ιωάννης Χατζημηνάς
Email: info@iator.gr
Site:
Βιογραφικό: Καθηγητής Πειραματικής Φυσιολογίας, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών. ΛΑΡΙΣΗΣ 25, ΑΘΗΝΑ, 11523 E-MAIL: vegas@ath.forthnet.gr ΤΗΛ + FAX: + 210 6916453Όλες οι δημοσιεύσεις του/της ιατρού στο Ιάτωρ (15)
| Επεξεργασία

Ο καπνιστής και το τσιγάρο του έχουν άμεση σχέση, με την υγεία, τόσο του ίδιου του καπνιστή, όσο και των γύρω του. Αλλά συγχρόνως έχουν σχέση και με ολόκληρη την προϊστορία, την ιστορία και το μέλλον του ανθρώπου πάνω στη Γη, και, κατά πως φαίνεται, και οπουδήποτε αλλού στο Σύμπαν! Πράγματι ο καπνός – ο οποιοσδήποτε καπνός, ο άσπρος, ο μαύρος ή ο έγχρωμος, αρωματικός ή μη – έχει διαδραματίσει έναν απίστευτα ουσιαστικό και θεμελιώδη ρόλο στη διαμόρφωση της ψυχής του ανθρώπου, των φαντασιώσεων, των προσδοκιών και των μεταφυσικών του αναζητήσεων. Διαβάστε περισσότερα »

Καταχωρήθηκε υπο: Κάπνισμα, Φυσιολογία

<!– –>