Φαλάκρα τέλος,

Μεταμόσχευση μαλλιών…
Η μεταμόσχευση μαλλιών είναι η σύγχρονη λύση σε ένα πρόβλημα που αφορά ολοένα και περισσότερους ανθρώπους, όχι μόνον διότι στην εποχή μας ή εμφάνιση παίζει μεγάλο ρόλο στις κοινωνικές επαφές, προσωπικές και εργασιακές , αλλά και διότι φαίνεται ότι σαν πρόβλημα εμφανίζεται συχνότερα και σε μικρότερες ηλικίες.
Τα αίτια αυτού τού προβλήματος είναι σχεδόν πάντα κληρονομικά και συνεπώς προς το παρόν είναι εν μέρει προβλέψιμα αλλά και αναπόφευκτα. Εκείνο όμως πού προέχει είναι ή κατ αρχήν σωστή διάγνωση , εκτίμηση και πλάνο αντιμετώπισης τού προβλήματος σε χρόνο και τρόπο .
Αναφερόμενος λοιπόν στην διαδικασία της επέμβασης αυτής, υπάρχουν δύο μέθοδοι με τις οποίες πραγματοποιείται σήμερα ή μεταμόσχευση τού τριχωτού της κεφαλής. Και οι δύο εφαρμόζονται κατόπιν συνδυασμού μέθης και τοπικής αναισθησίας, από εξειδικευμένο αναισθησιολόγο και που σαν σκοπό έχουν να κάνουν την επέμβαση τελείως ανώδυνη. Συνέχεια

Έχω πρόβλημα, έβγαλα κάτι μικρά σπυράκια. Τί είναι;

Κονδηλώματα.
Τι είναι τα κονδυλώματα;

Τα κονδυλώματα είναι σχετικά συχνές δερματικές βλάβες, που εντοπίζονται συνήθως στη γεννητική χώρα, την περιπρωκτική χώρα ή/και τη στοματική κοιλότητα. Αρχικά εμφανίζονται ως πολύ μικρές αλλοιώσεις μεγέθους κεφαλής καρφίτσας, ενώ με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να μεγαλώσουν στο μέγεθος μπιζελιού ή και περισσότερο. Συνήθως δεν προκαλούν πόνο ή άλλα ενοχλήματα, με αποτέλεσμα οι πάσχοντες να αγνοούν την ύπαρξή τους.

Από πού προέρχονται; Συνέχεια

Γιατρέ μου μήπως έχω ακράτεια?

ΑΚΡΑΤΕΙΑ ΟΥΡΩΝ

Ουροποιητικό σύστημα(εικ.1)
Τι είναι η ακράτεια ούρων

Ακράτεια ούρων είναι η οποιουδήποτε βαθμού απώλεια ούρων χωρίς τη θέληση του ασθενούς. Δεν πρόκειται για μια νόσο, αλλά για ένα σύμπτωμα που προκύπτει από μια ή περισσότερες διαταραχές στο ουροποιητικό σύστημα (εικ.1). Επομένως η ακράτεια είναι το αποτέλεσμα κάποιου άλλου ιατρικού προβλήματος που υπάρχει στον οργανισμό.

Πόσο συχνό είναι το πρόβλημα

Η ακράτεια ούρων είναι μια συχνή πάθηση που αφορά άνδρες και γυναίκες κάθε ηλικίας. Οι γυναίκες έχουν διπλάσιες πιθανότητες να εμφανίσουν ακράτεια συγκριτικά με τους άνδρες και οι πιθανότητες των γυναικών αυξάνονται σημαντικά με την αύξηση της ηλικίας τους. Ένα τουλάχιστον επεισόδιο απώλειας ούρων τους τελευταίους 12 μήνες υπολογίζεται ότι συμβαίνει στο 5-69% των γυναικών και στο 1-39% των ανδρών.
Η πάθηση, εκτός από την καθαρά ιατρική, έχει και σημαντική κοινωνική διάσταση, αφού συχνότατα συνδυάζεται με αίσθημα ντροπής, απομόνωση και κατάθλιψη, ενώ και το κόστος της θεραπείας είναι υψηλό
. Συνέχεια

Επεμβάσεις για την επανόρθωση του μαστού μετά την μαστεκτομή

Άμεση αποκατάσταση :
Η έναρξη της αποκατάστασης (reconstruction) του μαστού μπορεί να ξεκινήσει ταυτόχρονα με την επέμβαση της μαστεκτομής. Η απόφαση για την άμεση αποκατάσταση θα πρέπει να είναι επιλογή του ογκολόγου χειρουργού του μαστού, ανάλογα με τον ιστολογικό τύπο του καρκίνου. Τελευταία υπάρχει η τάση να γίνεται άμεση αποκατάσταση σε κάθε ιστολογικό τύπο καρκίνου. Μετά την αφαίρεση του μαζικού αδένα ο πλαστικός χειρουργός Συνέχεια