Άρθρα της 1/3/2009

Οσφυαλγία: Πρακτικές οδηγίες

Οποιαδήποτε και αν είναι η αιτία της οσφυαλγίας (πόνος στη μέση) η θεραπεία απαιτεί τη διόρθωση της κακής στάσης του σώματος. Η καλή στάση περιλαμβάνει επίσης και την κατάλληλη χρησιμοποίηση των τμημάτων του σώματος (οστών, αρθρώσεων, συνδέσμων, μυών). Για να προλάβουμε την οσφυαλγία πρέπει να αποφύγουμε την υπερένταση σε οποιαδήποτε κατάσταση και αν βρισκόμαστε (ύπτια, όρθια, βάδιση, εργασία άσκηση)
Με τις οδηγίες αυτές μπορείτε να διορθώσετε τη στάση και τις κινήσεις, οι οποίες προκαλούν την οσφυαλγία. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται κατά την ανάπαυση, διότι οι μυς του αυχένος και της οσφύος (μέσης) κουράζονται ακόμα και κατά την ανάπαυση. Αν κατορθώσουμε να διατηρήσουμε καλή στάση σε οποιαδήποτε συνθήκη, τότε θα δυναμώσουμε προοδευτικά το μυϊκό μας σύστημα για να προστατεύσουμε και να υποστηρίξουμε την σκληρά εργαζόμενη οσφυϊκή χώρα.
3 μυστικά για σωστή στάση…γράφει ο Δ. Περτσεμλίδης >>>


Κίνδυνοι από τη χρήση παραφινέλαιων

Τα παραφινέλαια χρησιμοποιούνται ευρέως στην Κύπρο. Η σημαντικότερη χρήση τους σχετίζεται με την ορθόδοξη λατρευτική παράδοση που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη χρήση κανδηλιών μπροστά από εικόνες ή τάφους. Παλαιότερα, στα κανδήλια χρησιμοποιούσαν γνήσιο ελαιόλαδο ή μαγειρικό λάδι, αλλά σήμερα με την αύξηση του κόστους των συγκεκριμένων προϊόντων, πολλοί χρησιμοποιούν παράγωγα πετρελαίου, τα οποία προέρχονται από διύλιση ή επεξεργάζονται ειδικά για καύση σε κανδήλια ή λυχνίες.

Η δεύτερη πιο διαδεδομένη χρήση των παραφινέλαιων είναι ως καύσιμη ύλη σε διακοσμητικές κυρίως λυχνίες, στα σπίτια ή σε χώρους διασκέδασης…γράφει η Μ. Ορφανού >>>